martedì 17 marzo 2009

ATACAM MEZINA SA LOVIM IN PRESEDINTELE BASESCU...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/843805/Elena-Basescu-are-quotsustinerea-deplina-a-romanilor-din-diasporaquot/

...acesta-i articolul, iar aici este declaratia completa a subsemnatului:

Pozitia PD-L Diaspora vis-à-vis de candidatura Elenei Basescu la europarlamentare

Liderul PD-L Padova, Dumitru Ilinca - unul dintre candidatii la alegerile europarlamentare, îşi exprima susţinerea pentru candidatura mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, la Parlamentul European. Organizatiile PD-L din diaspora vad în atacul pe tema acestei candidaturi o campanie negativă la adresa fiicei şefului statului si implicit a presedintelui Basescu. Din cauza zarvei facuta de catelusii unor moguli, ne vedem obligaţi să precizam ca Elena Băsescu are susţinerea deplină a romanilor din diaspora, mai ales ţinând cont de experienţa pe care a dobândit-o în ultima perioadă, în care a fost stagiar la Parlamentul European.
”Daca anumite persoane nu sunt de acord cu nepotismul, noi subscriem, insa, suntem in total dezacord cu discriminarea. Pentru ca in cazul Elenei nu se respecta egalitatea sanselor si nu vad de ce fiica presedintelui nu poate ocupa un post pe lista PD-L la europarlamentare. ”, spune Dumitru Ilinca, referindu-se la afirmaţiile Alinei Mungiu Pippidi. ”Cunoaştem bine activitatea politică pe care Elena Băsescu o desfăşoară în cadrul PD-L şi acest fapt ne îndreptăţeşte pe deplin să adoptăm această poziţie. De altfel, în PD-L, întotdeauna, persoanele au fost evaluate pe baza activităţii pe care au depus-o, şi nu în funcţie de campaniile de presă”, este argumentul liderului PD-L Padova. ”Solicitam celor din cadrul comisiei de evaluare sa nu se lase influentati de falsele argumente si sa nu comita o discrimnare in acest caz ! Tot respectul pentru preşedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, insa daca-i ceva de semnalat cu ocazia acestor alegeri, este faptul ca trebuie sa fie modificata legea: sa se dea posibilitatea alegatorilor sa-si exprime preferinta pe lista. Ori daca legea nu prevede asta nu-i nici vina unui anumit candidat si nici a presedintelui Romaniei. Cat despre "testul maturităţii" in ceea ce priveste PD-L, este trecut in cazul in care aceasta candidatura este acceptata - oferind in acest fel egalitatea de sanse si necomitand o discriminare" .

Dumitru Ilinca
Presedinte PD-L Padova / Italia

Nessun commento: